top of page
  • Szerző képeKristof Szekeres

Bemutatkozás - ki is vagyok én?

Szekeres Kristóf vagyok. Pszichológusként dolgozom Budapesten több éve. Tanulmányaimat Szegeden folytattam, ahol először történelem szakon kezdtem, majd útközben becsatlakoztak a pszichológus tanulmányok, így most van egy történelem és egy pszichológus diplomám. A tanulmányaim alatt fél évet töltöttem Dániában ösztöndíjjal az Aalborgi Egyetemen.

Szekeres Kristóf pszichológus budapest
Szekeres Kristóf pszichológus

Az egyetemi tanulmányaim befejezése után a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesületnél végeztem egy személyközpontú módszerspecifikus képzést. Ez utóbbi nagyon nagy hatással volt nem csupán rám, hanem a terápiás attitűdömre is és jelenleg a terápiás folyamataimban a személyközpontú megközelítést tartom elsődlegesnek. Később néhány kollégámmal megalapítottuk a Rogers Központot, ami alapvetően azt tűzte ki célul, hogy elősegítse a személyes és társadalmi mentálhigiénét, különös tekintettel az autonóm – kiteljesedett – személyiség kialakulását.


Jelenleg az Eötvös Loránd Egyetem szexuálpszichológiai szakpszichológus képzésére járok és a további terveim között szerepel a kutatói pálya, illetve egy esettanulmányokról szóló könyvem is folyamatban van. Angol nyelven felsőfokon, német nyelven pedig középfokon beszélek.


Az eddigi terápiás tapasztalataim megszerzésében és a jelenlegi terápiás attitűdöm kialakításában nagyon sokat köszönhetek dr. Draskóczy Magdának, dr. Bajza Yvonne-nak, illetve Török Ivánnak, akik kiképzőim voltak a személyközpontú módszerspecifikus képzésen, illetve dr. Lisznyai Sándornak, aki a pályám elején a szupervíziómat vezette, Molnár Simon, illetve Csajbók Zsófia kollégáimnak, akik formálták a személyközpontú attitűdömet.


A magánrendelésemben első sorban felnőttekkel dolgozom (noha egy évet gyermekpszichológusként is eltöltöttem) és az elsődleges profilom a felnőtt tanácsadás. A következő területeken tudok önnek segíteni:


  • a szorongásos nehézségek (pl. hétköznapi szorongások- "túlgondolás", pánikrohamok)

  • a depresszióval összefüggő és egyéb hangulatzavarok,

  • életvezetési nehézségek

  • gyászfeldolgozás,

  • indulatkezelési nehézségek,

  • különféle alvás- és evészavarok

  • önismereti kérdések és elakadások

  • személyiségzavarok


Ha úgy érzi, hogy a bemutatkozásom alapján szimpatikus vagyok, kérem, keressen meg és lépjen túl a segítségemmel a problémáján, nehézségein. Várom szeretettel rendelésemen.


Üdvözlettel,


Szekeres Kristóf pszichológus



107 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page