top of page

Milyen változásokat érhet el velem?

Hogyan segít a pszichológus?
Kinek és miért?

Itt legszívesebben azt írnám le, hogy mindenkinek. Álljon itt azért az egyszerűség kedvéért 6+1 ok, ami miatt biztos, hogy érdemes pszichológust felkeresni:

1. Ha sokszor érzi magát szomorúnak, letörtnek és kilátástalannak, nem tudja, merre tovább.

2 Ha úgy érzi, hogy a párkapcsolatában boldogtalan.

3.Valakit elvesztett, aki fontos volt önnek.

4. Egy nehéz döntési helyzetbe kerül és kétségei vannak a választását illetően.

5. A magány a mindennapi társa és ezzel nem tud egyedül megküzdeni.

6. Szexuális nehézségek és problémák.

+1: Önbizalom, önbecsülés, önértékelés hiánya.

Mi fog változni, ha pszichológushoz fordul?

Itt is hat (plusz egy) pontba szedném a lehetséges változásokat:

1. Határozottabban lesz képes kezelni mindennapi élet bizonytalanságait. "Ez most oké, vagy nem oké? De igen, jól csinálom."

2. A párkapcsolatában tisztábban fog látni és jobban kezelni azt. Tudni fogja, hogy hányadán áll a párkapcsolatában.

3. A lehangoltsága és a szomorúsága átalakul egy bizakodóbb és vidámabb képpé. A reggelek optimistábban indulnak.

4. Meg tud hozni egy nehéz, esetleg életre szóló döntést úgy, hogy biztos legyen a jó választásban.

5. A magány érzése  felcserélődik egy bizakodóbb, reménytelibb jelenre. Jól fogja érezni magát a saját társaságában :)

6. A szexuális problémák feloldódnak és képes lesz újra élvezni az intim együttléteket.

+1: Az önbizalma és az önbecsülése találkozásról találkozásra javul és az önbizalma és önbecsülése helyreáll.

Kinek és Miért érdemes pszichológushoz fordulnia?

HÍVJON: 060-70/527-0540
Szorongásos zavarok

Az alábbi nehézségek és problémák esetén bátran fordulhat hozzám a teljesség igénye nélkül!

Szorongásos zavarok

Mindenki érzett, vagy élt már át valaha szorongást az élete során. Ez egy teljesen normális érzés. Legyen szó arról, hogy a munkánk során valamilyen problémával szembesülünk, vagy mielőtt valamilyen megmérettetésnek vagyunk kitéve, de akár ilyen helyzet lehet egy fontos döntés meghozatala.

A szorongásos zavarok a pszichés zavarok egyik csoportja és a stressz, amit okoznak megakadályoznak minket abban, hogy az életünket a normál módon élhessük.

Azok, akik hasonló zavarban szenvednek, a félelem és az aggódás az élet mindennapos velejárója és olykor egyenesen bénító lehet, de kezeléssel és pszichológus segítségével ezek az érzések és megélések a normális, kezelhető mederbe terelhetők vissza és képesek lehetünk egy kielégítő és normális életvitelre.

Depresszió
Depresszió

A depresszió egy viszonylag gyakori és komoly pszichés megbetegedés, ami negatív hatást gyakorol arra, ahogyan érzünk, ahogyan gondolkodunk és ahogyan cselekszünk a mindennapokban. Természetesen a depresszió gyógyítható. A depresszió a szomorúság élményével, érdektelenséggel jár együtt.

Vannak emellett bizonyos betegségek, amik a depresszióhoz hasonló tüneteket okozhatnak; ilyenek például a pajzsmirigy problémák, bizonyos vitaminok hiánya, vagy egyes tumorfajták. A depresszió egy adott évben körülbelül a lakosság 5-10 százalékát érinti és bármely korban előfordulhat, de legelőször a késő serdülőkorban vagy a fiatal húszas éveinkben jelenhet meg. A nőknél általában gyakoribb jelenség, mint a férfiaknál.

Párkapcsolatok
Párkapcsolatok

A párkapcsolatunk egyik legfontosabb kapcsolatunk az életünkben. A legtöbben majdnem az egész életünket párkapcsolatban éljük le. Van tartós, nem tartós, házastársi, alkalmi, nem alkalmi, tehát mindenféle típusú párkapcsolat. Egy közös azonban mindegyikben van; időnként előfordulnak krízisek; olyan időszakok, amikor egyszerűen nem érzezzük jól magunkat egy adott párkapcsolatban.

Ilyen esetekben érdemes először arra gondolni, hogy a párkapcsolatunkban a kommunikációt állítsuk helyre, ami elég elcsépeltnek hagzik, ám annál igazabb. Ha azonban több próbálkozás után sem sikerült rendezni a problémát a párunkkal, akkor érdemes felkeresni egy pszichológust annak érdekében, hogy a tapasztalatát és a tudását hozzáadva, harmadik személyként tudjon tekinteni a kapcsolatra.

Ha többet szeretne tudni ebből a témakörből, kérem látogassa meg tematikus honlapomat itt: www.parkapcsolat.me

Életvezetési nehézségek
Életvezetési nehézségek

Úgy érzi, hogy az élet állandóan döntési helyzetekre kényszeríti, folyton döntéseket kell meghoznia, de folyamatosan késleleteti azokat? Döntenie kellene a hétköznapokban, de folyton halogatja a döntéseit és azokat sosem hozza meg? Sokféle problémával szembesülhetünk az élet különböző szakaszaiban és különböző helyzeteiben, amelyeket egyedül csak mi oldhatunk meg, a pszichológus pedig abban segít, hogy megmutassa azokat az ajtókat, amelyeken ha kimegy, és belép egy másik helyre és feltárulnak új lehetőségek. Forduljon hozzám bizalommal és pszichológiai tanácsadás keretében találjuk meg együtt a kivezető utat.

bottom of page